Запис
до лікаря
×

Адреса:
03022, м. Київ, вул. Юлії Здановської (Ломоносова), 33/43

Колл-центр
+38 (044) 334 64 18;

Підписуйтесь на наші новини: 



До уваги пацієнтів та їх родичів

Пт, 10/02/2023


Адміністрація Національного інституту раку уважно проаналізувала всі ваші звернення, коментарі та побажання стосовно хімієтерапевтичного лікування. Варто зазначити причини, які призвели до великих черг та тимчасових незручностей інституті за останні декілька тижнів.

1️⃣ Щоденний приріст пацієнтів на хімієтерапію після публічного оголошення про підписаний договір з НСЗУ склав +40-50 пацієнтів. Пропускна здатність інституту (площі приміщень, графік роботи, кількість медичного персоналу) складає 80 пацієнтів. Сьогодні щоденно звертаються 120-130 пацієнтів, що є понаднормово для інституту. Черги – це наслідок різкого збільшення звернень пацієнтів. Також слід урахувати супроводжуючих осіб пацієнтів, тим самим створюючи надлишкову кількість людей в коридорах.

2️⃣ Відділення амбулаторної хімієтерапії. Два тижні тому в один день звільнилися більша частина середнього та молодшого персоналу цього відділення. Тому, сьогодні надання хімієтерапевтичного лікування в попередніх об’ємах в цьому відділенні неможливо до укомплектування медперсоналу. Наразі відділення надає консультативну допомогу та лікування таблетованими препаратами і підшкірними формами медикаментів. Відділення амбулаторної хімієтерапії не закрито.

3️⃣ Збільшилась кількість звернень пацієнтів на повторну хімієтерапію без необхідних аналізів та досліджень (КТ/МРТ). Враховуючи рекомендації медичних протоколів лікарі інституту не можуть надавати допомогу у недообстежених пацієнтів. Присутні факти відмови пацієнтам у проведені хімієтерапії без мінімальних обстежень. Пацієнтам надані відповідні рекомендації. Лікарі інституту повинні виписувати ел. направлення на необхідні дообстеження. У разі відмови лікарів формувати направлення, звертайтесь до завідувачів відділень, заступників головного лікаря або до головного лікаря.

Рішення, які прийняті для вирішення вищезазначеної ситуації:

1️⃣ Адміністрацією вирішено проведення амбулаторної та стаціонарної хімієтерапії у відділенні хімієтерапії (клініка 2, поверх 2-3, завідувач відділення Лялькін С.А.). Пропускна здатність майбутнього відділення 70-80 пацієнтів щоденно.

2️⃣ Введення таких хімієтерапевтичних препаратів, як в основному золедронова кислота, гемцитабін та доцетаксел проводиться у відділенні радіоонкології під наглядом лікарів-онкологів відділення хімієтерапії (2 клініка, 2 поверх, завідувачка – Барановська Л.М.). Пропускна здатність відділення 10-15 пацієнтів щоденно.

3️⃣ Проведення будь-яких режимів хімієтерапії дозволено у профільних хірургічних відділеннях під наглядом лікарів-онкологів відділення хімієтерапії. Пропускна здатність усіх відділень 25-35 пацієнтів щоденно.

4️⃣ У найближчі плани входить відкриття 2-го повноцінного відділення хімієтерапії з пропускною здатністю 40-50 пацієнтів на день.

Практична інформація для пацієнтів на хімієтерапії:

У разі первинного звернення в інститут необхідно мати електронне направлення від сімейного лікаря або лікаря-онколога. Попередній запис по електронному направленню здійснюється за посиланням: http://patient.medcard24.net або за телефоном 044 293 21 50.

У разі звернення без ел.направлення, його можна отримати в поліклінічному відділенні інституту, проте слід зауважити, що жива черга на отримання направлення на місці на сьогоднішній день триває 2-2,5 години. Оновлена інформація на 9 лютого по актуальному залишку, в тому числі і гуманітарна допомога. Цю інформацію можна перевірити тут – https://unci.org.ua/bezoplatni-liky/

5️⃣ Розпорядженням адміністрації вже скасовано обов’язкове використання бахілів в загальних приміщеннях. Залишається обов’язковим для відвідувачів відділень з посиленим інфекційним контролем – реанімаційних відділень, дитяче відділення, трансплантаційні блоки і т.д.. У разі вимагання носіння бахіл під час проведення хімієтерапії звертайтесь безпосередньо до завідувачів відділень, заступників головного лікаря або до головного лікаря.