Запис
до лікаря
×

Адреса:
03022, м. Київ, вул. Юлії Здановської (Ломоносова), 33/43

Колл-центр
+38 (044) 334 64 18;

Підписуйтесь на наші новини: 



Відділення хіміотерапії солідних пухлин


Відділення хіміотерапії солідних пухлин Національного Інституту Раку володіє сучасними методиками медикаментозної терапії широкого спектру солідних пухлин, включаючи в себе протоколи хіміотерапії різного ступеня складності, таргетної, гормонотерапії та імунотерапії.

У відділенні проводиться: перед- і післяопераційна хіміотерапія, післяопераційна ендокринотерапія при операбельних і умовно операбельних та поширених стадіях раку грудної залози та раку яєчників;  при колоректальному раку; хіміотерапія, при поширених пухлинах шлунково-кишкового тракту (рак шлунка, стромальні пухлини шлунково-кишкового тракту); хіміотерапія, таргетная терапія при поширеному раку легень: перед-і післяопераційна хіміотерапія при раку яєчників. Хіміотерапія проводиться пацієнтам з підтвердженим патоморфологічні діагнозом, з урахуванням біологічних особливостей пухлини, її чутливості до цитостатичних препаратів. Обов’язково оцінюється індивідуальна переносимість лікування, із забезпеченням найбільш ефективної терапії супроводу. Враховуються об’єктивні показники, що відображають реакцію пухлини на протипухлинне лікування (шкала RECIST). До кожного конкретного пацієнта застосовується індивідуальний мультидисциплінарний підхід.

Співробітники відділення володіють протоколами терапії  супроводу та лікування ускладнень спеціального лікування пухлинних захворювань,  що дає можливість демонструвати європейський рівень при лікуванні хворих.

Колектив відділення – це молоді, амбітні,  ініціативні, освічені онкологи – хіміотерапевти, які постійно займаються самоосвітою. Всі фахівці регулярно приймають участь у міжнародних симпозіумах і конгресах. У відділі хіміотерапії солідних пухлин проводяться міжнародні клінічні дослідження. На базі відділення хіміотерапії солідних пухлин  проходять стажування на робочому місці як вітчизняні, так й іноземні лікарі.

Пріоритетом наукової тематики відділення є рак грудної залози, індивідуалізація лікування і при інших злоякісних новоутвореннях . На сьогодні науково-дослідне відділення хіміотерапії працює над науковою темою: «Оптимізація консервативного лікування хворих на рак грудної залози HER2/neu – (негативний) групи високого ризику прогресування захворювання». Результати розробок відділення доповідаються на міжнародних форумах.

Налагоджено співпрацю з European School of Oncology –  одним з лідерів післядипломної освіти у Європі. З моменту свого заснування у 1982 році, European School of Oncology проводить освітні заходи для лікарів-онкологів у форматах майстер-класів, конференцій, семінарів та стажувань для молодих онкологів у провідних Європейських клініках.  Завдяки своїй незалежності, European School of Oncology приділяє особливу увагу  проведенню освітніх заходів для онкологів  у тих  галузях онкології, які найменш підтримуються індустрією, таких як хірургія,  вивчення рідкісних пухлин у дорослих  (Rare cancers), а також  у галузі дитячої онкології. Крім того, European School of Oncology приділяє увагу освітнім заходам у країнах та регіонах з обмеженими економічними ресурсами.

З 2020  року науковий співробітник, лікар онколог Наталія Олегівна Верьовкіна стала офіційним амбасадором Європейскої Школи Онкології (European School of Oncology) в Україні. Метою діяльності  амбасадора є сприяння співробітництву між European School of Oncology (ESO) та українською онкологічною спільнотою.

З 2009 р. – по теперішній час – завідувач науково-дослідного відділення хіміотерапії солідних пухлин (за конкурсом) Національного інституту раку МОЗ України  – Сивак Любов Андріївна

Співробітники відділення:

Лялькін Сергій Анатолійович

Верьовкіна Наталія Олегівна

Майданевич Наталія Миколаївна

Касап Наталія Вікторівна

Коваленко Анастасія Іванівна

Мартинюк Олена Михайлівна

Човган Олександр Євгенович

Шудрак Павло Анатолійович

Мостовий Станіслав Едуардович