Запис
до лікаря
×

Адреса:
03022, м. Київ, вул. Юлії Здановської (Ломоносова), 33/43

Колл-центр
+38 (044) 334 64 18;

Підписуйтесь на наші новини: 



29 серпня – День пам’яті захисників України

Чт, 29/08/2024


Сьогодні, 29 серпня, згідно з Указом Президента України №621 від 23.08.2019 р., ми відзначаємо День пам’яті захисників України, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Ця дата вибрана не випадково, 29 серпня 2014 року сталася одна з найтрагічніших сторінок в історії російсько-української війни — Іловайська трагедія. Колони українських військових, які намагалися вийти з оточення через обіцяний «зелений коридор», були жорстоко обстріляні російськими військами серед полів соняшників. Під час цих подій Україна втратила сотні своїх синів, багато з яких залишилися невпізнаними. Тому соняшник став символом пам’яті цього дня, нагадуючи нам про страшні втрати та велику жертву, яку наш народ приніс заради свободи.

Цього дня ми віддаємо шану не лише тим, хто загинув в Іловайську, а усім захисникам України, які віддали свої життя за нашу Батьківщину з початку російсько-української війни у 2014 році. Відвага та самовідданість наших воїнів, їхня готовність захищати Україну до останнього подиху, є для нас джерелом сили та натхнення. Їхній подвиг ніколи не буде забутий і залишиться взірцем для наступних поколінь.

Ми схиляємо голови перед неоціненним подвигом наших героїв, і кожен з них заслуговує на вічну пам’ять та нашу вдячність.

Вічна слава Героям! Нехай їхній подвиг живе в наших серцях і надихає нас на подальшу боротьбу за мир і свободу.