Запис
до лікаря
×

Адреса:
03022, м. Київ, вул. Юлії Здановської (Ломоносова), 33/43

Колл-центр
+38 (044) 334 64 18;

Підписуйтесь на наші новини: 



Національний інститут раку та «Рош Україна» підписали меморандум про взаємодію

Чт, 13/05/2021


Представники фармацевтичної компанії «Рош Україна» та Національного інституту раку (НІР) підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво для координації зусилля у поліпшенні профілактики, діагностики та лікуванні онкологічних захворювань. Головна мета меморандуму – сприяти розвитку охорони здоров’я України у сфері онкології.

«Компанія Roche – світовий лідер фармацевтичної галузі в декількох областях діагностики та лікування онкологічних захворювань. Ми ділимося нашим обширним досвідом та знаннями у межах співпраці з урядом і організаціями охорони здоров’я в країнах присутності. Відтак, покладаємо великі надії на партнерство з Національним інститутом раку, чий досвід дослідження та лікування онкологічних захворювань не має аналогів в Україні. Сподіваємось, спільними зусиллями ми зможемо досягти відчутного прогресу в поліпшенні діагностики й лікування раку в Україні. На мій погляд, така взаємодія покращить доступ пацієнтів до інноваційних ефективних методів лікування, профілактики і діагностики небезпечних для життя захворювань і сприятиме розвитку системи охорони здоров’я України в цій сфері», – зазначив Мартін Вершлан, генеральний директор «Рош Україна».

У відповідності з меморандумом, компанія «Рош Україна» та Національний інститут раку реалізовуватимуть ініціативи, програми та проекти в сфері розвитку охорони здоров’я.

Меморандум передбачає декілька форматів співпраці:

– координація зусиль при здійсненні основних видів діяльності;

– регулярні зустрічі, круглі столи та громадські дискусії з пріоритетних питань;

– спеціальні консультації з залученням кваліфікованих експертів у відповідних областях;

– збір і обмін інформацією для співробітництва в рамках меморандуму;

– спільний аналіз даних та інформації;

– розробка спільних пропозицій та ініціатив для розгляду і впровадження – для досягнення мети меморандуму;

– організація спільних робочих груп, необхідних для розробки або розвитку рішень у сферах інтересу в рамках меморандуму.

«Україна – серед держав з високим рівнем захворюваності на рак. Станом на кінець 2020 року Національний канцер-реєстр України (НКРУ) містить відомості про понад 4 млн онкологічних хворих, з яких на онкологічному обліку перебуває понад 1 млн українців. За даними МОЗ щорічно близько 65 тисяч осіб помирають від раку, а 140 тисяч – дізнаються про свою хворобу. При цьому, українці не опікуються своїм здоров’ям: більшість ігнорує профілактику, немає культури регулярних медоглядів. Наприклад, як свідчать результати дослідження міжнародного агентства IFAK Institut, лише 20% респондентів пов’язують «здоровий спосіб життя» з регулярним медичним обстеженням. 38% респондентів вважають, що в Україні дуже низький рівень медицини, тому вилікуватись від онкологічних захворювань майже неможливо, а 59% респондентів упевнені, що в Україні причиною високої смертності від онкологічних захворювань є висока вартість лікування. Це хибні уявлення, відтак потрібні просвітницькі проекти, адже своєчасне лікування та доступ до інноваційних препаратів можуть подовжити життя та зберегти його якість. Ми сподіваємося цей меморандум стане важливим кроком для впровадження інноваційних медичних технологій у профілактиці, діагностиці та лікуванні пацієнтів з онкологічними захворюваннями», – зауважила Оксана Сурцева, медична директорка ТОВ «Рош Україна».

«Вірю, що майбутня співпраця буде плідною, успішною і вигідною, а вдосконалення та поглиблення набутого спільного досвіду посилить авторитет науки, підвищить профілактику й ранню діагностики раку у суспільстві. Ми прагнемо використати спільний потенціал, наших установ, щоб зробити Україну кращим місцем для життя та зберегти здоров’я нашого народу.», – Андрій Шипко, в.о.директора Національного інституту раку.

Меморандум підписаний на 1,5 роки (до 31 грудня 2022 року) з можливістю пролонгації.