Запис
до лікаря
×

Адреса:
03022, м. Київ, вул. Юлії Здановської (Ломоносова), 33/43

Колл-центр
+38 (044) 334 64 18;

Підписуйтесь на наші новини: 



09 лютого 2024 року в ДНП «НІР» відбулась апаратна нарада, присвячена питанням реабілітації

Сб, 10/02/2024


У 2024 році реабілітаційна допомога в Національному інституті раку здійснюється за Програмою медичних гарантій.

Національною службою здоровʼя України для Національного інституту раку схвалено два реабілітаційні пакети:

«Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» та «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах».

Апаратна нарада, яка 09.02.2024  проходила в Національному інституті раку, була присвячена питанням реабілітації.

На нараді обговорювались  реабілітаційні стратегії для онкологічних пацієнтів Національного інституту раку.

Валерія Соловйова – завідувачка відділення фізичної та реабілітаційної медицини ДНП «НІР» окреслила найбільш поширені розлади у онкологічних пацієнтів, потреби в онкологічній реабілітації та проаналізувала співпрацю відділень Інституту з відділенням фізичної та реабілітаційної медицини.

Олена Каширіна – практичний психолог відділення фізичної та реабілітаційної медицини, зупинилася на основних аспектах психологічного супроводу онкологічних пацієнтів, психологічних проблемах, з якими стикається пацієнт.

Психологиня зазначила, що прийняття діагнозу «рак» для багатьох пацієнтів є стресовою ситуацією та повідомила, чим може допомогти психолог та які методи використовує в роботі при різних психологічних обставинах.

Про можливості співпраці лікарів структурних підрозділів з терапевтом мови та мовлення відділення фізичної та реабілітаційної медицини, та про роль терапевта мови та мовлення на етапі реабілітації розповіла  терапевт мови та мовлення – Наталя Талімонова

Нагадаємо, що в Національному інституті раку працюють три реабілітаційні зали відділення фізичної та реабілітаційної медицини!

За день відділення може приймати 60 пацієнтів.

З пацієнтами працюють мультидисциплінарні реабілітаційні команди фахівців (лікарі фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, практичні психологи, терапевти мови та мовлення, медичні сестри з реабілітації та асистенти.

Фахівці супроводжуватимуть пацієнтів із перших днів післяопераційного періоду та працюватимуть над їхнім відновленням.

Наголошуємо, що реабілітація надзвичайно важлива для онкохворих пацієнтів, адже вона підвищує функціональні резерви здоровʼя людини, запобігає рецидивам хвороби та спрямована на відновлення оптимальної працездатності.