Чи можна вживати солодке, якщо виявлена злоякісна пухлина?

Вуглеводи (в тому числі глюкоза — цукор) – надзвичайно важливий харчовий компонент. Без їхнього надходження неможливий обмін речовин у жодній клітині нашого організму, а клітини головного мозку особливо чутливі до нестачі цукру.

Клітини пухлини мають відмінний від нормальних клітин обмін речовин:

  • дуже швидко поділяються,
  • потребують більше енергії.

Звідси й міф – якщо пухлинним клітинам потрібно багато цукру, то видаливши його з харчового раціону, залишимо пухлинні клітини без джерела енергії і вони почнуть помирати. Більше того, не лише цукром живляться клітини пухлини! Їм конче необхідні білки та ліпіди, з яких будуються нові клітини.

Тому важливо контролювати кількість вуглеводів!

Надмірне споживання вуглеводів і ожиріння, як наслідок цього, — давно доведений фактор ризику розвитку пухлин. Надмірна вага підвищує ризик розвитку майже усіх злоякісних пухлин у 2-4 рази.
Жирова тканина – це “орган”, який виділяє багато речовин, що примушують клітини різних типів поділятися, що і призводить до виникнення раку.

Якщо пухлина вже виявлена, припинення споживання цукрів призведе лише до втрати власного здоров’я та аж ніяк не до поліпшення результатів лікування. А от якщо ви споживаєте надмірну кількість цукру – на будь-якому етапі знижуйте їх споживання! Це точно зробить вас здоровішими!

Facebook
Twitter